lauantai 10. syyskuuta 2016

Asukokonaisuuksien suunnittelu

Meillä oli siis aihe valmiina. Minun piti suunnitella kaksi asukokonaisuutta ryhmäni kanssa. Päätimme yhteiseksi väriksi pinkin. Lähdimme heti väärällä tavalla suunnittelemaan asukokonaisuuksia. Aloimme itseksemme etsimään ideoita ja tekemään suunnitelmia yksinämme. Yritin kyllä udella, mitä muut ryhmässäni olivat suunnitelleet ja minkälaista suuntaa he lähtivät hakemaan. Mutta turhaan, sillä en saanut heistä oikein mitään irti. Tuntui hieman siltä, ettei minun kanssani olisi haluttu tehdä yhteistyötä, mutta en antanut sen häiritä. Suunnittelin vain sitten omiani. Loin ideakartan aiheesta.


Lähdin ideoimaan poimimieni ideakuvien avulla, mitä voisin tehdä. Minulla oli paljon ideoita, joita en oikein meinannut saada kokoon. Keräsin ideoitani yhdelle papeille ja kokosin sen pohjalta erilaisia vaihtoehtoja. Lopulta palaset vain loksahtelivat paikoilleen ja kokonaisuudet olivat lähes täydellisiä muutamia puutteita lukuunottamatta, mutta ne ratkesivat aikanaan.


Ensimmäinen asukokonaisuuteni sisälsi nahkatakin hyvin pitkillä hapsuilla, jonka aioin itse kokonaan tehdä. Kokonaisuuteen tulisi rikotut pillifarkut, jotka hankkisin kirpputorilta ja rikkoisin ne tekniikalla, josta olin kuullut aikaisemmin. Paitakin siihen tulisi, mutta en tiedä vielä millainen.


Toiseen asukokonaisuuteen ajattelin tehdä mekon, jossa olisi vähän korsettimainen olkaimeton yläosa. Alaosa olisi tehty erivärisistä tylleistä, josta ainakin yksi olisi väriltään pinkki. Tekisin mekon kokonaan itse. Kokonaisuuteen tulisi myös fakkuliivi, jonka taakse tekisin jollakin menetelmällä kuvan. Liivin hankkisin kirpputorilta takkina tai valmiina liivinä.


Tämän jälkeen tein toisesta asukokonaisuudesta muotoiluja esittelyä varten. Se oli hieman hankalaa, koska materiaalit eivät välttämättä olleet samoja. Väritkään eivät ihan täsmänneet, mutta jotain sain luovuudellani aikaan.


Koska suunnittelimme kokonaisuudet itseksemme, minun olivat liian rock-henkisiä muiden ryhmäläisteni kokonaisuuksiin verrattuna. Kun ongelma oli huomattu, jumituimme miettimään ratkaisua yhteneväisyyden luomiseksi. Sitten joku keksi, että voisimme tehdä kaksintaistelu-ajatuksella sisääntulomme. Piti vain saada sille hyväksyntä ja se myös saatiin. Mitään ei tarvinnut lähteä muuttamaan.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti